AnnonsHälge bra erbjudande på tidningen!
AnnonsHälge bra erbjudande på tidningen!

Blixtens krönika juni 2016

Blixten

Jag hatar sommaren. Den är trist, varm och det är hundförbud i skogen, det är hundförbud på badplatsen och det är hundförbud vid husses grill. Jag hatar hundförbud. Hur kan man ena dagen vara husses bästa jaktkompis, för att nästa dag vara portad från alla trevliga platser där man vill vara – på grund av ”hundförbud”? Jag bara undrar. Och vem håller älgarna i trim medan jag är inlåst?

Jag hatar katter också. Nu ligger grannens feta katt och solar precis utanför min hundgård. Han kommer varje förmiddag och brukar stanna en timma eller två, tills husse schasar iväg kräket. Jag är starkt för kattförbud. En förbjuden zon inom doft- och synhåll från min hundgård är det minsta jag begär.

Ett festligt alternativ till kattförbud vore att grannens katt exploderar som ett troll i solskenet framför mina ögon. Jag blänger ihärdigt. Väntar och hoppas. Snart. Mycket snart.

Sedan februari står jag här i hundgården och skäller halsen ur led, host! Snart får jag väl en allvarlig skallskada. Om jag ylar istället brukar husse mjukna efter en stund och kasta in en grillkorv i hundgården. Det händer faktiskt han missar! Jag menar, missa en hundgård som är 4 gånger 4 meter. Då är man långt ifrån basketproffs. Jag kan lukta mig till ett dåligt kast, känner jag doften av rosévin så brukar han vara helt talanglös i kastarmen.

Skit samma förresten. Grillkorvarna är inte som förr längre, en smaskig sörja av alla goda slakteriprodukter som människor gömmer undan och döper om. Lite som hundmat. I alla fall, i år smakar korvarna av vitlök, grönsaker och annan smörja. Hallå, vill jag äta gräs så gör jag det, utan att ni gömmer det i korv. Men fortsätt för all del att servera mina avmaskningspiller in uti en rejäl klump leverpastej…

Jag gnäller och gnyr till ingen nytta. Jag gör väl som jag brukar, sover bort hela sommaren med korta avbrott för en rask promenad ibland. Drömmer om den sköna årstiden då gräs och blad ersatts av is och sörja. Om att grannens katt ska explodera. Om att bajsa fritt i skogen som björnarna. Om långa smäckra ben på en välvuxen älg.

Skyll bara inte på mig om älgarna är i dålig trim till hösten.

/Blixten

Pin It on Pinterest

Share This