AnnonsHälge bra erbjudande på tidningen!
AnnonsHälge bra erbjudande på tidningen!

Uffes krönika april 2016

uffe-300x200

Så var det dags för älgspillningsinventering igen, vänner. Lycka till. Valet mellan att räkna älgskitar i skogen och ha vapenvård i köket är ganska enkelt, tycker jag. Får man inte skjuta något så är det väl lika bra att stanna hemma. Nu kommer Edwin att kalla mig slö, men där har han fel. Att ta hand om en eller två bössor är ingen konst, men i mitt fall… Tja, det tar några dagar att putsa hela samlingen. Ett sant nöje, ska jag säga.

Jag slipper i alla fall att putsa ljuddämpare, för den fällan har jag inte trampat i. Ett djävulens otyg, om ni frågar mig. I jaktlaget är det några miljövänner som pratat sig feberheta med argument för ljuddämpare. Jag säger bara att nu för tiden pratas det så pass mycket skit i jaktstugan, att skyffel och gummistövlar blivit obligatoriskt där inne. Varför dämpa bössor som smäller så vackert? Visserligen hör jag knappast alls på höger öra längre, men jag tycker att något ljud ska det väl vara i skogen nu när fåglarna tystnat. Va?

Åter till mina vackra vapen. I husets arsenal ingår även en hoprullad Hälge-tidning. Min Britta klev in när jag stod med tidningen i högsta hugg.

– Vad är det du gör? frågade hon.

– Husflugorna vaknar till liv, en ny jaktsäsong har börjat!

– Kära nån, hur är jaktlyckan då?

– Hittills har jag dödat tre hannar och två honor.

– Va?

– Tre satt på ölburken och två på telefonen.

Britta är en väldigt förstående livskamrat, som vet när jag behöver vara ifred för att kunna fokusera på viktiga göromål. Så hon vände på klacken och gick.

Nu har du säkert blivit avundsjuk och funderat över hur jag gjort för att slippa bli tvingad av övriga i jaktlaget att räkna älgskit? Jo, de tyckte det blev allt mer olustigt när jag titt som tätt plockade upp och provsmakade älglortar ute i skogen. Så de senaste åren är har jag inte blivit kallad till inventeringen. Och jag har aldrig berättat att det var turkisk peppar som jag gick och snaskade på i skogen.

Hm, i taket sitter en fet fluga och törstar efter öl. Kom, kom ner hit till farbror Uffes läskande åtel, så ska du få se på fan.

Hälsningar från Avliden,

Uffe

Pin It on Pinterest

Share This